Satuperinteestä nykyrunoon - Suullisen perinteen ja kirjallisuuden yhteyksiä

Hämäläinen, Niina; Karhu, Hanna; Vuorikuru, Silja
Nimeke: Satuperinteestä nykyrunoon - Suullisen perinteen ja kirjallisuuden yhteyksiä
Tekijät: Hämäläinen, Niina (Toimittaja)
Karhu, Hanna (Toimittaja)
Vuorikuru, Silja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518580303
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 22.2.2019
Ilmestymispäivä: 22.2.2019
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1446
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Kevät 2019
Kirjallisuudentutkimus
SKS:n toimituksia
Kirjastoluokka: 84 KERTOMAKIRJALLISUUS
Kuinka horjumattomia ovat suullisen ja kirjallisen rajat? Millaisia suullisen perinteen ja kaunokirjallisten tekstien väliset suhteet ovat? Millaisin analyyttisin työvälinein suullisen perinteen ja kaunokirjallisten tekstien suhteita voidaan tarkastella?

Satuperinteestä nykyrunoon - Suullisen perinteen ja kirjallisuuden yhteyksiä liikkuu folkloristiikan ja kirjallisuudentutkimuksen rajapinnoilla. Kokoelman artikkeleissa tarkastellaan niin Lumikki-sadun toisintoja, kansankirjoittajien kirjeitä kuin 1800-luvun virsiaineistoja. Monet tutut teokset Kantelettaresta Maiju Lassilan tuotantoon avautuvat kirjassa uusilla tavoilla. Toisaalta tarkasteltavana on myös aiemmin vähäisesti tutkittua aineistoa, kuten arkkiveisuja ja rekilauluja. Teoksen aikajänne ulottuu 1700-luvulta nykypäiviin, ja kohdekirjailijat vaihtelevat L. Onervasta Monika Fagerholmiin ja Otto Manniseen.

FT, tutkija Niina Hämäläinen johtaa SKS:n ja Kordelinin säätiön rahoittamaa digitaalista, kriittistä Avoin Kalevala -projektia (2018-2020).

FT Hanna Karhu työskentelee Helsingin yliopistossa tutkijana. Tällä hetkellä hän tutkii Mannisen tuotannon ja rekilaulujen yhteyksiä.

FT Silja Vuorikuru työskentelee Helsingin yliopistossa post doc -tutkijana. Tällä hetkellä hän tutkii Suomen ja Viron kaunokirjallisia yhteyksiä. Vuorikurun kirjailijaelämäkerta Aino Kallaksesta Maailman sydämessä ilmestyi vuonna 2017 (SKS).


Tuotesuositukset