Noitaäiti — Malin Matsintyttären tarina

Lamberg, Marko
Nimeke: Noitaäiti — Malin Matsintyttären tarina
Tekijät: Lamberg, Marko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518580280
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 8.8.2019
Ilmestymispäivä: 8.8.2019
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kirjokansi 188
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Syksy 2019
Historia
Elämäkerrat
Kirjastoluokka: 91 MAAILMANHISTORIA. EUROOPAN HISTORIA
Kun nuori Malin Matsintytär muutti Pohjanmaalta Tukholmaan 1630-luvun alussa, hänen tulonsa ei todennäköisesti herättänyt mitään huomiota. Neljä vuosikymmentä myöhemmin koko kaupunki tunsi hänet roviolla poltettuna noitana. Mitä oikein oli tapahtunut?

Noitaäiti kertomus suomalaisesta naisesta suurvalta-ajan Tukholmassa, jossa vallitsi hysteerinen noituuden ja mustan magian pelko. Malin Matsintytär tuomittiin noituudesta elokuussa 1676. Vain muutamia viikkoja myöhemmin selvisi, että tuomio perustui valheellisiin ilmiantoihin ja että myös hänen molemmat tyttärensä olivat valehdelleet syyttäessään äitiään noidaksi.

Professori Marko Lambergin teos nostaa esiin tavallisen kansannaisen elämänkohtalon vuosisatojen takaa. Samalla teos on kertomus perheen tuhoutumisesta tilanteessa, jossa yhteisön toimintaa määrittää yksi ainoa totuus.

Marko Lamberg on tutkinut paljon muun muassa varhaisten ruotsinsuomalaisten historiaa. Hän on Pohjoismaiden historian ja yhteisöhistorian dosentti Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa. Hän on toiminut myös Tukholman kaupungin historian professorina Tukholman yliopistossa.


Tuotesuositukset