Saamelaisten mytologia

Pentikäinen, Juha; Pulkkinen, Risto
Nimeke: Saamelaisten mytologia
Tekijät: Pentikäinen, Juha (Kirjoittaja)
Pulkkinen, Risto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522229120
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kirjokansi 153
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 557
Tuoteryhmä: tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 29.2 Suomalais-ugrilaisten kansojen muinaisuskonnot ja mytologiat
Kansalliskirjaston asiasanat: mytologia, saamelaiset, alkuperäiskansat, etniset uskonnot, uskontohistoria, uskontoantropologia, tutkimushistoria, saamelaiskulttuuri, elämäntapa, identiteetti, maailmankuva, kansanusko, samanismi, noitarummut, lestadiolaisuus, herätysliikkeet, Lappi, Laestadius, Lars Levi
Mitä tarinoita seidat, revontulet ja pyhät erämaajärvet meille kertovat? Millaiset ovat saamelaisen samaanin, noadin taidot? Mikä olento on tunturissa vaaniva staalo?

Saamelaisten muinaisusko on enemmän kuin uskonto - se on maailmankuva, jonka varassa pohjoinen kansa on elänyt sopusoinnussa tämän- ja tuonpuoleisten voimien kanssa. Perinteitä ja myyttejä on joikattu, kerrottu tarinoina iltanuotioilla ja annettu opetuksina nuoremmille, jotta elämä jatkuisi.

Juha Pentikäisen ja Risto Pulkkisen kirja avaa eteemme saamelaisten mytologian ainutlaatuiset legendat, ja auttaa samalla valtaväestöä ymmärtämään paremmin pohjoisen alkuperäiskansan ikivanhaa historiaa ja kulttuuria. Samalla teos jatkaa tärkeää keskustelua saamelaisten kulttuurisista oikeuksista.

Juha Pentikäinen on kansanuskon ja mytologian tutkijana tunnettu Helsingin yliopiston uskontotieteen emeritusprofessori.

Risto Pulkkinen on Helsingin yliopiston uskontotieteen dosentti ja Lapin yliopiston pohjoisen etnografian dosentti sekä Suomen evankelisluterilaisen kirkon pappi.


Tuotesuositukset