Kulttuurihistoriallinen keittokirja

Aartomaa, Ulla; Grönholm, Kirsti; Tamminen, Marketta
Nimeke: Kulttuurihistoriallinen keittokirja
Tekijät: Aartomaa, Ulla (Toimittaja)
Grönholm, Kirsti (Toimittaja)
Tamminen, Marketta (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9517462549
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € 12,00 € (10,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 839
Painos: 1. painos, 2002
Kieli: suomi
Sivumäärä: 117
Tuoteryhmät: Historia
Kirjamessutarjoukset 2018
Jouluaitta
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Kansalliskirjaston asiasanat: ruokaohjeet, ruokaperinne, ruokakulttuuri, Suomi
Parinkymmenen museon ja ruokatoimittajien yhteishanke sisältää käytännössä kokeiltuja reseptejä,
kaupunkiporvariston ruokaa ja kattauksia 1700-luvun lopulta 1990-luvulle. Ruokaohjeet liittyvät
tiettyihin henkilöihin, perheisiin ja sukuihin. Mukana ohjeet mm. seuraaviin ruokalajeihin ja
pitopöytiin: Topeliuksen nahkiaiset, Malla af Schultenin hääpidot, Runebergien kotikutsut, kutsut
kenraalikuvernööri Heidenin kunniaksi, Jacobssonin joulupöytä, Wolkoffin pääsiäispöytä,
Pohjanhovin lappilaismenu ja Juuso Waldenin menu. Pitopöydät on kuvattu aidoissa miljöissään.
Ruokaohjeisiin liittyy myös aikakaudelle tyypillisten juomien suosituslista. Kerrassaan upea
ruokakirja! Runsas nelivärikuvitus.


Tuotesuositukset