Kielen piirteet ja tekstilajit - vaikuttavia valintoja tekstistä toiseen

Heikkinen, Vesa
Nimeke: Kielen piirteet ja tekstilajit - vaikuttavia valintoja tekstistä toiseen
Tekijät: Heikkinen, Vesa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522221261
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen julkaisuja 157 Tietolipas 229
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 276
Tuoteryhmät: Kielet ja kielitiede
Tietolipas
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
Kouluaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
Kansalliskirjaston asiasanat: kielentutkimus, tekstintutkimus, kielenkäyttö, tekstit, vaikuttavuus, tekstilajit, mainokset, verkkokirjoittaminen, kirja-arvostelut, kielikuvat, kieli, rakenne, viestintä, virkakieli, puheet, portfoliot, tekstianalyysi, kielitiede
Teos esittelee yksittäisten kielenpiirteiden ja tekstilajien suhteita ja vaikuttamaan pyrkivän kielenkäytön kielellisiä valintoja. Lehtimainosten, kirja-arvosteluiden, viraston ryhmäkirjeiden ja yliopiston opetusportfolioiden avulla tarkastellaan tekstien sana- ja lausetasoa, tekstin osia ja kokonaisrakennetta sekä tekstien tehtäviä ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Tutkittavia piirteitä ovat muun muassa kielikuvat, minä-viittaukset, koloratiivikonstruktiot sekä pakon ja mahdollisuuden ilmaisemisen keinot.

Kirja tarjoaa kiinnostavaa tietoa opiskelijoille ja tutkijoille tekstilajien ja vaikuttavan kielenkäytön kysymyksistä. Siitä on iloa äidinkielen ja kirjallisuuden opettajille, ja se soveltuu myös kielitietoisuuskasvatuksen ja genrepedagogiikan kehittämiseen.


Tuotesuositukset