Eläin ja ihminen - Mikä meitä yhdistää?

Telkänranta, Helena
Nimeke: Eläin ja ihminen - Mikä meitä yhdistää?
Tekijät: Telkänranta, Helena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522227102
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kirjokansi 120
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 181
Tuoteryhmät: Luonnontieteet
Kirjamessutarjoukset 2018
Jouluaitta
Kirjastoluokka: 58 ELÄINTIEDE
Kansalliskirjaston asiasanat: etologia, eläimet, ihminen, käyttäytyminen, eläinten käyttäytyminen, käyttäytymisen psykologia
Vasentassuiset kissat, musikaaliset valaat ja reilua peliä vaativat apinat. Monilta eläimiltä on tutkimuksissa löytynyt ominaisuuksia, joita ennen ajateltiin vain ihmisen erityispiirteinä.

Mustakarhu osaa laskea kymmeneen, talitiaisilla on hallussaan lauserakenteen alkeet ja preeriamyyrä lohduttaa kumppaniaan tiukan paikan tullen. Kalatkin ovat osoittautuneet luultua älykkäämmiksi.

Eläin ja ihminen on ajantasainen katsaus tieteen tuottamaan tietoon ihmisten ja eläinten yllättävistä yhtäläisyyksistä. Uusi tieto tuo lisävaloa myös omien ominaisuuksiemme alkuperään.

Samalla teos avaa uusia näkymiä siihen, mitkä loppujen lopuksi ovat ne piirteet, jotka todella erottavat ihmisen muista eläinlajeista.

Helena Telkänranta on eläinten käyttäytymistä ja kognitiota tutkiva evoluutiobiologi ja tietokirjailija. Hänen edellinen kirjansa Millaista on olla eläin? sai mm. Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon sekä Lauri Jäntin tietokirjapalkinnon. Teos oli myös Tieto-Finlandia-ehdokkaana.


Tuotesuositukset